Nordkalotten 2012

Etter flere korte og lengre turer sammen bestemte vi oss sommeren 2010 at vi ønsket å oppleve naturen og være i villmarka over lengre tid. Planen vart at i mai 2012 skulle vi slutte jobbene våre, og være på tur mai, juni, juli og august. Etterhvert bestemte vi oss for fire turer vi skulle gjøre. 

Mai - Vandring i Øvre Pasvik nasjonalpark. 

Juni -  Fiske og utforsking av Stabbursdalen nasjonalpark.
Juli -  Mer fisking og vandring på Ifjordfjellet.
August - Et padleeventyr fra Ivalo over Enaresjøen, gjennom Vatsari ødemarksområde og ned Munkelva.

Når dette var spikret begynte vi å kjøpe inn kart og finne aktuelle ruter på de nevnte områder. Rutene ble ikke planlagt for nøye siden vi ønsket at turene skulle bli litt til mens vi gikk, kjedelig med for faste rammer. Vi fikk også mye hjelp fra personer som var kjent i disse områdene, spesielt flere av medlemmene på Fjellforum var behjelpelige og kom med gode råd som kom godt med. Takk for det.


Opplegget fikk navnet Panneband 2012. Vi tror ideen til navnet kom på en tur vi hadde på fjellene ved Kvamskogen, uten at vi helt vet eller husker hvorfor det skjedde.


Sommeren 2012 dro vi på en padletur til Rogen naturreservat og Femundsmarka. En liten testtur. Her gikk alt strålende og vi kunne ikke annet enn å glede oss til sommeren neste år.


Etter to års venting kom endelig dagen. Vi hadde da sluttet jobbene våre, flyttet ut og sagt opp leiligheten. Nå var det oss og villmarka i fire måneder. 


Turrapporter kan leses her (trykk på tittel):
August: Enaresjøen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar