fredag 6. juni 2014

En liten oppdatering fra Nordkalotten. Mobilblogg.

Hallaien! Tenkte jeg skulle skrive en liten oppdatering fra vårt eventyr i nord. Dette blir gjort med iphon-en så det er litt makkete og det blir ikke alt for mye vi gidder å skrive nå.

Den første turen var i Pasvikdalen. En meget grei kar med navn Helge hadde ordnet slik at vi kunne parkere bilen vår ved nasjonalparksenteret i Svanvik, der turen skulle ende. Ikke nok med det, han kjørte oss like godt videre til Vaggetem der vi skulle starte. Tusen takk til han og hans fru, jeg blir helt ordløs av slike mennesker som er så snille og behjelplige. 

Turen fra Vaggetem til Ellenkoia ble en tung etappe, det var fortsatt mye snø og vi gikk til tider med snø godt over knehøyde. Da vi endelig kom til Ellenkoia ble vi der i tre dager for å vente på sommer og snøsmelting. 
Turen gikk videre nordover langs grensen med en liten tur innom et vann på Finsk side. Sommeren lot vente på seg og det var mye kaldt vær de to første ukene. Vi benyttet oss derfor av de åpene ødestuene i området. Veldig god standard og de hadde rikelig med ved, noe som kom godt med for to kalde vandrere. Dette er hytter som er helt gratis å bruke, noe som varmer hjerte til to sunnmøringer. 
Siste uken kom sommeren og vi fikk endelig brukt fiskeutstyret, fangst ble det også. 
Vi var på tur i 20 dager og vi storkoste oss fra dag en. Bjørn så vi ikke, men vi gikk på spor, bjørnebajs og kloremerke på tre. Det mest dramatiske vi opplevde var å bli "angrepet" av to fiskeørner (en smule overdrevet). Vi så ikke andre mennesker på hele turen, så vi følte oss ganske så alene i de dype skogene i Pasvik.

Nå befinner vi oss på Neiden fjellstue. Her blir vi et par dager til før vi setter kursen mot Gallokvidda. Der skal det fiskes ørret og vi håper på storfisk. 

Legger med noen bilder som er tatt med mobilen, ikke så veldig spennende dokumentering. But do not worry, det vil komme rikelig med bilder og tekst når vi får tilgang til en pc. Men det skjer nok ikke før vi er hjemme igjen. Skal se om jeg får blogget litt mer med telefonen etter Gallokturen.

Anders og Kathrine.

Vi har akkurat begynt turen og er glad for det.
Første leir, en snøfri liten oase ved et elveos. Det ble bålkos resten av kvelden.
Utsikt fra utedassen på Ellenkoia.
Leir ved Kolvatnet, snart skulle det begynne å regne.
Herlig leir ved lille Røyrvatnet. Her fikk vi fin abbor.

3 kommentarer:

  1. Ser ut som dere har det bra :-) Her hjemme har vi fått smake på sommeren siste uka, og hatt over 20 grader ;-) Kjekt å følge med - god tur videre!

    SvarSlett
  2. Ja, ja.. dere slapp iallefall myggen da - selv om dyp snø ikke er det man ønsker seg på tur. God tur videre!

    SvarSlett
  3. 2stk eventyrere! Kjekt å få vite litt da, og heller glede oss til dei skikkelige innlegga kjem seinere ;) God tur videre, og håper dokke får en fantastisk tur videre!! :-D

    SvarSlett