onsdag 30. juli 2014

Houston, we have a problem! Mobilblogg.

Hei og hå. 

Her har planene endret seg en hel del. La meg ta det fra der det begynte.

Etter vår tur i Øvre Dividal nasjonalpark satt vi kursen nok en gang til Kautokeino, her skulle det handles mat og få gjort alt klart til neste tur. Egentlig var planen å krysse Øvre Anarjohka nasjonalpark med kano, men siden vi lå litt på forskudd med opplegget bestemte vi oss for å utsette Anarjohkaturen et par uker og heller ta en skikkelig kosetur med kano på Enare. Vi satset på å skvulpe rundt omkring på de nordlige delene av Enare. Da vi var med startpunktet var det noen bæreetapper før vi kunne sjøsette kanoen på selve Enare. Da bæringen skulle begynne kjente jeg det røsket til i skulderen da jeg skulle løfte sekken, som selvsagt var fullpakket av allslags luksusmat vi hadde drømt om på turene tidligere. Jeg trosset smertene, men kunne etterhvert konstatere at smertene ikke ble bedre, heller værre. Vi slo leir og tok oss en lang prat i teltet. Hva gjør vi nå? Det fristet ikke å fortsette, tur skal være kos og en slik skulder ville mest sannsynlig sette et negativt preg på resten av Enareturen. Etter litt grubling ble det lagt en ny plan.   

Kort fortalt endte det med at turen ble avsluttet og vi bærte utstyret tilbake til bilen. Vi satte så kursen mot Grytøya utenfor Harstad. Her har vi et familiehus som tidligere tilhørte mine besteforeldre, ei lita perle og perfekt plass for å kvile litt. 

Så nå sittet vi her på Grytøya og tenker vi blir her til mandag eller tirsdag. Da har forhåpentligvis skulderen blitt bedre. Vi har kommet frem til at Anarjohkaturen utgår og vi satser heller på en ny tur i Dividalen og skal utforske de sørlige delene av parken. Når dette er gjort setter vi kursen hjemover og tar en toukers tur i Reinheimen eller noe sånt.

Det at Anarjohkaturen utgår er selvsagt litt trist, men for å være ærlig savner vi fjell eller litt høye fjell da. Dessuten frister det lite å kjøre hele vegen tilbake til Finnmark, det har blitt fartet en del der oppe i sommer. Anarjohka nasjonalpark vil alltid være der og den turen skal bli tatt på ett eller annet tidspunkt i løpet av livet. Men ikke denne sommeren.

Nå gleder vi oss til å ta det rolig her noen dager og så gleder vi oss veldig til en ny tur i Dividalen. Dessuten skal det bli veldig kjekt å få tatt en "langtur" i hjemtraktene. Jeg har allerede en liten plan om hvor vi satser på å prøve fiskelykken, men det kommer jeg tilbake til.

Snakkast!

Berlingon parkert utenfor huset på Grytøya

Slik utsikt kan vi like. Satser på å få fisket litt i sjøen før vi drar.

5 kommentarer:

 1. Håper skuldra di kommer seg fort. Masse god bedring, gleder oss til dere kommer hjem og håper dere har tid til en videoframsynings kveld i løa.

  SvarSlett
 2. Bedre å hvile skuldra noen dager en å være på tur når det ikke er kos. Late dager ved sjøen er heller ikke å forakte det.

  Trivelig at dere vurderer en tur til i Dividalen og området der. Reiser oppover søndag eller mandag, så er vel i Troms på tirsdagen. Starter ikke jobb før 11. så har planer om en tur sør/øst for dalen i løpet av neste uke. Sender en mld når jeg kjører nordover, så kan vi se om det er mulig å treffes i fjellene der.

  SvarSlett
 3. Trist å høre! Kjenner meg dog igjen ja. Sliter med vond nakke, men ryggen er i bedring kjenner jeg etter alle bæreetappene i Finland. Nå planlegges tur i Ryfylkeheiene er i huset. Det blir stas! Lykke til videre! :)

  SvarSlett
 4. Heilt enig med dokke å da ta det med ro litt og bli bra. Blir ikkje frisk av å slite seg fullstendig ut, og langt ifra kos heller. Håpe du får kvilt skuldra godt, får noen flotte dager, og så får tatt noen fine turer etterpå ;-)
  Gd bedring, og god tur! :))

  SvarSlett
 5. Spennende å se på rapportene deres. God bedring og god tur videre

  SvarSlett